Exodus Wars


Exodus Wars skapades ursprungligen av Tom Webb år 2005 för han saknade ett krigsspel med miniatyrer i storleken 6 mm. Det blev inkörsporten för ett populärt och spännande spel. Spelet är ett typiskt krigsspel med figurer som soldater, stridsvagnar, vapen och allt som hör till en krigsskådeplats av rang.Exodus Wars producerades under tio års tid av Webb och ett team med designers och spelutvecklare. Tyvärr valde Webb att efter ett årtionde lägga ner produktionen, med anledning av ekonomiska problem och sjukdom. Figurerna finns än idag och på Facebook-sidan för spelet går det att läsa om företaget som tagit över produktionen, HLS Models.

Uppdateringar och framtiden

Exodus Wars följer precis som de flesta andra krigsspel och miniatyrspel givna spelregler, och i samarbete med Tom Webb och spelarna försöker nu HLS Models att få fart på spelet igen vad gäller intriger, spelplaner och regler. En reproduktion av figurerna är igång med en del av de ursprungliga utvecklarna.Till spelet finns även något större figurer i storleken 28 mm, de har väl aldrig blivit den hit som grundaren trodde men även dessa är under nyproduktion. För att spela detta spel beställer du bara dina figurer, går med i spelets community och följer därefter spelets regler och den handling som bestäms.

Sammanfattning

Exodus Wars är ett krigsspel med miniatyrfigurer som skapades år 2005 av Tom Webb. Det producerades sedan av Steel Crown Games, i företaget Steel Crown Productions. Detta fram till år 2015 då grundaren lade ner den delen av företaget. Idag sker återigen en produktion av figurerna av företaget HLS Models.Detta är kanske inte det mest kända krigsspelet för miniatyrfigurer och ser man till Facebooksidans följare är det drygt 4 500 stycken som är medlemmar. Men det är en lite missriktad siffra för på andra forum är deltagandet mycket större och det finns spelare över hela världen som njuter av detta miniatyrspel.